Kuvendi i Republikës së Kosovës

Armend Zemaj

PARTIA:Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK)

GRUPI PARLAMENTAR: Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK)

KOMISIONET: Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale 

BIOGRAFIA

Përkatësia etnike: Shqiptar/Kosovar
Ditëlindja: 13.09.1976
Vendlindja: Deçan
Statusi civil: I martuar
Arsimi: Fakulteti Juridik në Universitetin e Prishtinës - jurist i diplomuar
Mr.sc i shkencave juridike-UP

Gjuhë tjetër përveç amtares: Gjuhë angleze, gjuhë serbe dhe kroate

Aktivitetet dhe funksionet paraprake apo të tanishme:
Që nga viti 2004, është angazhuar në jetën publike dhe politike. Fillimisht në Ministrinë për Ekonomi dhe Financa si udhëheqës i Divizionit për Huat Publike me Jashtë, Menaxher për Planifikim dhe Analiza si dhe Menaxher për Trajnime dhe Zhvillim në MEF, deri në vitin 2007.
Nga 17 nëntor 2007-ës e deri tek 14 shkurt 2021-ës, Zemaj është zgjedhur deputet i Kuvendit të Kosovës, në legjislaturën e 3-të, 4-të, 5-të, 6-të, 7-të dhe 8-të.

Më 5 qershor të vitit 2020, Zemaj emërohet ministër i Shëndetësisë në Qeverinë e Republikës së Kosovës të udhëhequr nga Avdullah Hoti si kryeministër.
 

DEKLARIMI I PASURISË

PYETJET DREJTUAR DEPUTETIT

Pyetjet të cilat nxisin gjuhë të urrejtjes, nuk janë qartë të formuluara dhe janë jashtë tematikave të Kuvendit, nuk do të publikohen. Pyetjet do të kalojnë përmes filtrimit nga ana e Kuvendit para se të ju drejtohen deputetëve. Kuvendi mbanë të drejtën e redaktimit të pyetjeve.

Pyetja juaj u dergua.

Faleminderit