Skupština Republike Kosova

Sednica Komisije za budžet, rad i transfere

24.05.2023

Komisija za budžet, rad i transfere održala je danas redovnu sednicu, kojom je predsedavao predsednik Armend Muja.

Komisija je glasala o Izveštaju sa amandmanima funkcionalne komisije na Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršnom postupku, izmenjen i dopunjen  Zakonom br. 05/L-118 i Izveštaju sa amandmanima funkcionalne komisije na Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudskoj medicini, ali nisu podržani zbog nedostatka kvoruma za odlučivanje.

Sednica je nastavljena razmatranjem odluke Vlade Kosova o razrešenju člana Tela za razmatranje nabavki Kimete Gashi, rasprava koja je prekinuta prošle nedelje.

U vezi sa ovom odlukom vodila se duga rasprava, gde su članovi Komisije izneli svoje stavove u vezi sa odlukom Vlade.

Sednici su prisustvovali i član Kimete Gashi, predsednica Odbora TRN-a Vjosa Gradinaj i drugi članovi Odbora ove institucije.

Ni na ovoj sednici nije doneta odluka, ali je odlučeno da se rasprava nastavi na narednoj sednici.

Za narednu sednicu odloženo je razmatranje godišnjeg finansijskog izveštaja za budžet Republike Kosovo za 2022. godinu, razmatranje Nacrta zakona o izmenama i dopunama zakona koji utvrđuju iznos naknade u visini minimalne zarade, procedure za utvrđivanje minimalne zarade i poreske stope na godišnje lične prihode, razmatranje godišnjeg finansijskog izveštaja Tužilačkog saveta Kosova za 2022. godinu i razmatranje izveštaja o troškovima Skupštine za prvo tromesečje 2023. godine.