Skupština Republike Kosova

Nacrt zakona o omladini i u opštinama Gnjilane i Uroševac  

04.05.2024

Komisija za obrazovanje, nauku, tehnologiju, inovacije, kulturu, omladinu i sport, koju predvodi predsedavajuća radne grupe, Arjeta Fejza, uz učešće poslanika Arijete Rexhepi, članica i poslanik Alban Bajrami iz Grupe mladih poslanika, održala je dve javne rasprave u vezi sa Nacrtom zakona br. 08/L-264 o omladini, u Opštini Gnjilane i Uroševac. 

Na ovim javnim raspravama poslanici su razgovarali sa mladima iz ove dve opštine, predstavnicima uprava za mlade na opštinskom nivou, predstavnicima lokalnih organizacija civilnog društva, kao i drugih grupa od interesa.

Predsedavajuća radne grupe, poslanica Arjeta Fejza, zahvalila je prisutnima na prisustvu, pri čemu je istakla da će se ovim nacrtom zakona regulisati mnoga pitanja za mlade i njihove aktivnosti. 

Članovi Komisije i drugi učesnici ovih javnih rasprava dugo su raspravljali o suštinskim aspektima Nacrta zakona, istovremeno dajući sugestije, komentare i preporuke u pojedinim njegovim članovima, kako bi se što bolje regulisala ova oblast koju pokriva.

Prisutni su smatrali da je organizovanje ovakvih sastanaka u različitim gradovima Kosova prilika da se pažljivo saslušaju zahtevi i predlozi građana. 

Predsedavajuća Fejza se zahvalila svim prisutnima na učešću, uveravajući ih da će sve njihove primedbe, sugestije i preporuke biti razmotrene i uvrštene u skladu sa ocenjivanjem, kako bi se napravio što suštinski i primenljiviji zakon.