Skupština Republike Kosova

Članove Komisije za ekonomiju je primio Evropski savet investitora na Kosovu – EIC

20.03.2023

Danas je predsednika  Komisije za ekonomiju, industriju, preduzetništvo i trgovinu, g. Ferata Shalu  i poslanika g. Dritona Hysenija, člana Komisije, primio g. Emrush Ujkani, izvršni direktor Evropskog saveta investitora u Kosovo - EIC.

Na ovom sastanku se razgovaralo o relevantnim pitanjima za evropske investitore na Kosovu, uključujući potrebu za politikama koje su pogodnije za ulaganja i boljom među institucionalnom saradnjom.

Oba predstavnika Komisije predstavila su aktivnosti Komisije, kao i plan rada Komisije i zakonodavni plan za ovu godinu.

Poslanici su uvažili zabrinutost EIC-a i ohrabrili članove da se sastanu s Komisijom kako bi detaljnije razgovarali o svojim pitanjima. Oni su uverili da je Komisija posvećena promovisanju povoljne investicione klime na Kosovu i da je spremna da radi sa njima na rešavanju svih problema sa kojima se mogu suočiti.

Sastanak je viđen kao pozitivan korak u jačanju javno-privatnog dijaloga.

Sastanku su prisustvovali predstavnici kompanija kao što su: Akuo Energy, MLK Mining LLC, IPKO, MSORA, NLB Banka, Raiffesen banka, DHL, Illyria Life, Kosmonte Foods i Ericson Nikola Tesla.