Skupština Republike Kosova

Predsednik Skupštine, Glauk Konjufca, sastao se sa predsednikom Demokratske partije Albanije , Lulzim Basha

07.06.2021

Predsednik Skupštine Republike Kosovo, Glauk Konjufca, završio je zvaničnu posetu Tirani, dočekom od strane predsednika Demokratske partije  Albanije, Lulzim Basha.

Na sastanku su razmenjena mišljenja o političkim zbivanjima na Kosovu, Albaniji i regionu.

Čestitajući predsedniku Skupštine Konjufca na novom  zadatku na čelu kosovskog zakonodavnog tela, predsednik DP ga je uverio u punu i koherentnu podršku Demokratske stranke Albanije u svim izazovima sa kojima se suočavaju kosovske institucije, kao i za punu i bratsku podršku svim građanima Kosova.

„Za mene je nastavak međunarodnog priznavanja države Kosovo, članstvo Kosova u međunarodnim institucijama i uspešan završetak dijaloga između Republike Kosovo i Republike Srbije, uz uzajamno priznavanje ove dve države, i dalje prioritet, „ istakao je Basha.

Predsednik, Glauk Konjufca, rekao je da su stavovi Demokratske stranke Albanije u vezi sa dijalogom između Kosova i Srbije veoma važni za Republiku Kosovo i pomažu joj u njenom položaju u budućim procesima, odnosno u dijalogu sa Srbijom, ali i u izazovima evropskih integracija.

„Samo naše jedinstvene i zajedničke pozicije, za koje radimo gradeći  ih u nastavku,  mogu uspeti“, naglasio je Konjufca.