Skupština Republike Kosova

Predsednik Glauk Konjufca primio je na sastanku premijera Hrvatske Andreja Plenkovića

15.11.2021

Predsednik Skupštine Republike Kosovo Glauk Konjufca, u pratnji savetnika, primio je danas premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, liberalizaciji viznog režima, evropskim integracijama, ekonomskoj razmeni, političkim dešavanjima u regionu i drugim temama od zajedničkog interesa. 

Tokom sastanka, koji je karakterisao veoma prijateljskim duhom i puno saglasnosti o obostranim interesima saradnje, predsednik Glauk Konjufca je pohvalio odlične bilateralne odnose i zahvalio premijeru Plenkoviću na podršci koju je Hrvatska država godinama pružala Kosovu u svim procesima izgradnje države. Predsednik Konjufca je izrazio i posebnu zahvalnost hrvatskom premijeru na pruženoj brizi i pomoći u slučaju tragične autobuske nesreće sa našim sunarodnicima u Slavonskom Brodu.    

Smatrajući Hrvatsku strateškim partnerom naše zemlje, čelnik Skupštine je ponovilo da je sudbina naroda našeg regiona zajednička i da takvi treba da budu i ciljevi, te je naša država posvećena daljem jačanju odnosa između dve zemlje. Predsednik Konjufca je podvukao da dugoročna orijentacija Republike Kosovo ostaje evropska perspektiva i članstvo u NATO i drugim međunarodnim organizacijama.
 
Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je nepokolebljivu podršku Hrvatske na putu evro atlantskih integracija Kosova, kao i podršku liberalizaciji viza i članstvu naše zemlje u međunarodnim organizacijama.