Skupština Republike Kosova

Konjufca: Bitka na Košarama bila je naša strela oslobođenja i slobode

09.04.2021

Predsednik Skupštine Republike Kosovo Glauk Konjufca, zajedno sa predsednikom Vjosa Osmani i premijerom Albin Kurti, odao je počast i položio cveće na Memorijalnom kompleksu u Košarama, u čast 114 palih boraca Oslobodilačke vojske Kosova.

Nakon odavanja počasti, čelnik Skupštine Konjufca rekao da je bitka na Košarama, 9. aprila 1999. godine, bila naša strela oslobođenja i slobode.

“ Ovde smo da se poklonimo žrtvovanju palih boraca bitke na Košarama. 1999. godine, tačno 9. aprila, započela je slavna bitka na Košarama, koja je bila naša strela oslobođenja i slobode. Na čelu sa herojima Kosova Agim Ramadani i Sali Çekaj i mnogim borcima i palima koji su dali svoje živote za oslobođenje Kosova, bitka na Košarama je jedan od najvažnijih momenata rata Oslobodilačke vojske Kosova”, rekao je čelnik Skupštine Konjufca, dodajući da je 138. Brigada srušila granični kamen i kroz to dala primer da je albanska nacija jedna.

“Činjenica da se ovaj dan poklapa sa danom Ustava Kosova, simbolika je oslobođenja Kosova”, istakao je predsednik Skupštine, g. Konjufca.
 
Takođe danas je odan počast i palim borcima i žrtvama u selo Rakoce i Novo Naselje u Kačaniku.