Skupština Republike Kosova

Sa sednice Komisije za poljoprivredu, ruralni razvoj, životnu sredinu i prostorno planiranje i infrastrukturu

18.06.2021

Komisija za poljoprivredu, šumarstvo, ruralni razvoj, životnu sredinu i prostorno planiranje i infrastrukturu, kojom je predsedavala predsednica Fitore Pacolli-Dalipi, održala je danas sednicu po redu.

Na ovoj sednici Komisija je odlučila da formira radne grupe za nadzor nad tri zakona: Zakon o vodama Kosova, Zakon o obogaćivanju brašna i Zakon o šumama.

Predsednica Pacolli-Dalipi predložila je da na sledećoj sednici poslanici dođu s predlozima za stručnjake, koji će zajedno raditi na praćenju ovih zakona.

Članovi Komisije razgovarali su i o promeni naziva Komisije.

Predsednica Fitore Pacolli - Dalipi predložila je da se Komisija od sada preimenuje u Komisiji za životnu sredinu, hranu, poljoprivredu, planiranje i razvoj.

Nakon rasprava članova Komisije u vezi s imenovanjem, predlog predsednice Pacolli - Dalipi dobio je glasove svih članova Komisije i isti se šalje na sednicu na razmatranje i usvajanje.

Na kraju sednice, predsednica Pacolli najavila je da će ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Faton Peci biti pozvan da izveštava na sljedećoj sednici.