Skupština Republike Kosova

Sa sednice Komisije za ekonomiju, zapošljavanje, trgovinu, industriju, preduzetništvo i strateške investicije

26.05.2020

Komisija za ekonomiju, zapošljavanje, trgovinu, industriju, preduzetništvo i strateške investicije održala je danas sednicu kojoj je predsedavao predsednik Endrit Shala.

Na ovoj sednici je doneta odluka o formiranju  radne grupe za raspisivanje konkursa za izbor “predsedavajućeg Komisije za razmatranje  Regulativnog autoriteta za usluge vode”, u čijem sastavu su po jedan član svake parlamentarne grupe koja je deo ove komisije.
U nastavku sednice, vršilac  dužnosti  predsednika borda Kancelarije regulatora energije (ZRRE), Arsim Janova, prezentovao je izveštaj ove institucije za 2019. godinu. 
Nakon toga, članovi Komisije za ekonomiju, zapošljavanje, trgovinu, industriju, preduzetništvo i strateške investicije na inter aktivan način su diskutovali sa članovima borda ZRRE-a o stanju u energetskom sistemu Kosova, konkretno o ceni električne energije, liberalizaciji tržišta, obnovljivoj energiji, izazovima sa kojima se suočavaju potrošači, ali i investitori i biznisi. 
Članovi ove komisije su se složili da na narednoj sednici odluče o usvajanju izveštaja Kancelarije regulatora energije za 2029. godinu.