Skupština Republike Kosova

Sa plenarne sednice Skupštine

30.11.2020

Skupština Kosova, održala je danas sledeću sednicu pod rukovodstvom potpredsednice Arbërie Nagavci, sa procesiranim tačkama dnevnog reda.

Sednica je započela izjavama van dnevnog reda i pitanjima poslanika, za članove vladinog kabineta.

Nakon iscrpljenog vremena posvećeno ovim dvema tačkama, predsedavajući sednice je nastavila sa razmatranjem drugih tačaka, kao što su : drugo razmatranje Nacrta zakona o dopuni i izmeni Zakona br.03/L048 o upravljanju javnim finansijama i odgovornostima, dopunjen i izmenjen Zakonom br.03/L-221, Zakonom br.04/L-116, Zakonom br.04/L-194, sa Zakonom 05/L-063 i Zakonom 05/L-007, zatim prvo čitanje Nacrta zakona br. 07/L-043 o merama za smanjenje troškova postavljanja elektronskih komunikacionih mreža velike brzine, kao i razmatranje Nacionalnog programa za sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (PKZMSA) 2020-2024.

Nakon obrazloženja Nacrta zakona, prema proceduri, govorili su i predsednici parlamentarnih grupa koji su izrazili stavove grupa koje predstavljaju, a zatim i ostali poslanici Skupštine.

U odsustvu kvoruma, za gore navedene nacrte zakona i za (PKZMSA) 2020-2024, nije bilo odluka.

Zatim je sednica nastavljanja razmatranjem sledećih izveštaja: Godišnjeg izveštaja za besplatnu pravnu pomoć za 2019.godinu, Godišnjeg izveštaja Akademije pravde za 2019.godinu, Godišnji izveštaj Agencije za upravljanje kosovskih memorijalnih kompleksa za 2019.godinu, Godišnji izveštaj Agencije za informisanje i privatnost za 2019.godinu, Godišnji izveštaj Nezavisne komisije za medije za 2019.godinu, Godišnji izveštaj Institucije Narodnog advokata za 2019.godinu.

Nakon razmatranja ovih izveštaja, predsednici parlamentarnih grupa i drugi poslanici izrazili su svoje stavove o navedenim izveštajima.

Takođe, u odsustvu kvoruma, nije bilo odlučivanja o gore navedenim izveštajima.

I na kraju, u odsustvu kvoruma, sednica je prekinuta ne razmatranjem imenovanja predsedavajućeg i članova Komisije za reviziju JP KOSTT, ako i ne razmatranjem procedure izbora predsednika Komisije za reviziju u Regulatornom autoritetu za usluge vode.