Skupština Republike Kosova

Učenici osnovnih škola turske zajednice posetili su Skupštinu povodom dana Turaka 

22.04.2024

Povodom Dana Turaka, u organizaciji predsednika Multietničke grupe Enis Kervan i poslanice Fidan Jilta, grupa od 150 osnovnoškolaca turske zajednice na Kosovu posetila je Skupštinu Republike Kosova.

Ovom prilikom potpredsjednica Bogujevci čestitala je praznik učenicima turske zajednice i predstavnicima, zahvalivši im se na kontinuiranoj posvećenosti negovanju međunacionalnih odnosa.

Takođe, Bogujevci je visoko cenila ulogu turske zajednice u jačanju odnosa naše zemlje i Turske, kao i bezrezervnu podršku članstvu u Savetu Evrope, ističući da se oseća počašćenom što je Republika Kosovo primer u  regionu i nadalje, garantovanja i implementacije prava zajednica, za šta su, prema njenim rečima, naporno radili zajedno.

Takođe, poslanik Enis Kervan zahvalio se učenicima na poseti, čestitajući Dan građanima turske zajednice na Kosovu. Kervan je visoko cenio rad državnih institucija na Kosovu, sa akcentom na Skupštinu Kosova, po pitanju prava zajednica.

Poslanica Fidan Jilta, izražavajući zahvalnost za kontinuiranu posvećenost i zalaganje turske zajednice, istakla je da ovog posebnog dana treba spomenuti izuzetan doprinos turske zajednice našem društvu.

U međuvremenu, ministar regionalnog razvoja, Fikrim Damka, naglasio je učenicima osnovnih škola da im se zahvaljuje za njihov trud i posvećenost kulturi i istoriji turske zajednice na Kosovu.

Tokom ove posete, osnovce je pratio i ambasador Turske na Kosovu, Sabri Tunç Angili.