Skupština Republike Kosova

Predsednik Glauk Konjufca odao je počast u Memorijalnom kompleksu u Rezale

05.04.2024

Predsednik Skupštine Republike Kosova Glauk Konjufca danas je, na 25. godišnjicu masakra u Rezale, odao počast i položio vence na Memorijalnom -kompleksu gde počivaju posmrtni ostaci albanskih civila ubijenih i masakriranih od strane srpskih okupacionih snaga. 

Podsećajući na 98 pogubljenih Albanaca u ovom selu, predsednik opštine Konjufca je rekao da je masakr u Rezali jedan od najozbiljnijih i najsurovijih masakra koji se dogodio civilnom stanovništvu Kosova.

Krv palih mučenika leži u temeljima naše slobode, za koju se moramo pokloniti mučenicima, borcima, komandantima koji su dali svoje živote, kako bi naša deca uživala u slobodi“, rekao je između ostalog predsednik Skupštine. 

Predsednik Konjufca je istakao da je najveća nepravda to što su zločinci i dalje slobodni i nekažnjeni, dok su oslobodioci naše države nepravedno stavljeni pred sud.

„I dalje moramo da branimo rat OVK. Ova obaveza još uvek nije ispunjena, zbog čega albanski narod ima još posla dok se pravda ne zapečati i lideri OVK se ne vrate u našu sredinu“, naglasio je predsednik Skupštine, dodajući da vrednosti OVK se mora čuvati i kultivisati i kao takva uvek treba da bude postavljena u temelje naše države.