Skupština Republike Kosova

Skupština je u drugom razmatranju usvojila Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskim izdvajanjima

28.07.2021

Skupština Republike Kosovo, na današnjoj plenarnoj sednici, kojom je predsedavao predsednik Glauk Konjufca, razmotrila je u drugom razmatranju Nacrt zakona br. 08/L-016 o izmenama i dopunama Zakona br. 07 / L-041 o budžetskim izdvajanjima za budžet Republike Kosovo, za 2021. godinu.

Na početku ove sednice, predsednik skupštine Konjufca pozvao je poslanike da održe minut ćutnje radi solidarnosti sa porodicama 10 izgubljenih života u subotnjoj nesreći u Hrvatskoj.

„Nek počivaju u miru u kosovskoj zemlji, koju su toliko voleli“, rekao je Konjufca. 

Sednica je nastavljena drugim razmatranjem Nacrta zakona br. 08 / L-016 o izmenama i dopunama Zakona br. 07/L-041 o budžetskim izdvajanjima za budžet Republike Kosovo, za 2021. godinu.

Predsednik Komisije za budžet i transfere Armend Muja je, predstavljajući i obrazlažući izveštaj ove komisije, pozvao poslanike da podrže nacrt zakona, zajedno sa predloženim amandmanima koji su preporučeni za usvajanje na ovoj sednici.

O nacrtu zakona izjasnile su se i parlamentarne grupe. Armend Muja iz Pokreta Samoopredeljenje rekao je da ova Parlamentarna grupa podržava usvajanje predmetnog nacrta zakona, dok su se tome usprotivili Bedri Hamza iz Parlamentarne grupe DPK, Hikmete Bajrami iz Parlamentarne grupe DSK i Pal Lekaj iz Parlamentarne grupe ABK.

U ime multietničke Parlamentarne grupe, poslanik Enis Kervan dao je podršku nacrtu zakona.

Nakon iscrpljene rasprave poslanika, predsednik Konjufca je predložio da se u skladu sa Poslovnikom Skupštine Republike Kosovo glasa za 35 predloženih amandmana redom.

Rad ovog zasedanja je zaključan glasanjem o Nacrtu zakona br. 08/L-016 sa usvojenim amandmanima, u kom slučaju ga je, sa 69 glasova za, protiv i bez uzdržanih, usvojila Skupština.