Skupština Republike Kosova

Sa sednice Komisije za zakonodavstvo...

22.09.2021

Komisija za zakonodavstvo, mandate, imunitet, poslovnik skupštine i nadzor Agencije protiv korupcije, održala je danas redovnu sednicu, kojom je predsedavao Adnan Rrustemi, predsednik.

Na ovoj sednici je formirana radna grupa za Nacrt zakona br. 08/L-015 za privredni sud, u sledećem sastavu: Doarsa Kica Xhelili, Hajdar Beqa, Driton Selmani i Erxhan Galushi.

Takođe, izveštaji stalnih komisija za Nacrt zakona br. 08/L-003 o izmenama i dopunama Zakona br. 06/L-057 o disciplinskoj odgovornosti sudija i tužilaca prosleđeni su na sednicu na drugo razmatranje. 

Članovi ove komisije ocenili su da nemaju nadležnost da imenuju vršioca dužnosti direktora Agencije protiv korupcije, sve dok direktor ne bude izabran.

U međuvremenu, na ovoj sednici nije bilo odlučivanja o razmatranju zahteva predsednika Skupštine, Glauk Konjufc, za tumačenje Poslovnika Skupštine, o tome da li Komisija za nadzor javnih finansija ima nadležnost da razmotri izveštaje Nacionalne kancelarije za reviziju za javna komunalna preduzeća, a zatim da prosledi preporuke na plenarnoj sednici.