Skupština Republike Kosovo

Predsedništvo Skupštine održalo je sednicu po redu

27.07.2021

Današnja sednica Predsedništva Skupštine Republike Kosovo počela je minutom šutnje u čast žrtvama nesreće pre nekoliko dana u Hrvatskoj.

Pod vodstvom predsednika Glauka Konjufce i u prisustvu predstavnika poslaničkih grupa, Predsedništvo je odlučilo da se Skupština sazove u sredu u 14:00 sati, radi nastavka rada na preostalim tačkama sa prethodnih sednica.

Pre toga, u međuvremenu u 10:00, Skupština će održati plenarnu sednicu na kojoj će se razmotriti Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskim izdvajanjima za budžet Republike Kosovo za 2021. godinu.

U ponedeljak, 2. avgusta, Skupština će biti sazvana na novoj sednici, na kojoj se, nakon poslaničkih pitanja i izjava van dnevnog reda, očekuje rasprava o 100-dnevnom radu vlade.

Na ovoj sednici očekuje se razmatranje Nacrta odluke Vlade Kosova o uspostavljanju institucije Kosovske opere kao institucije javne službe, kao i izbor predsednika i dva člana RUE, kao i tri članovi Nezavisne komisije za medije.

Na današnjem sastanku Predsedništvo je odlučilo da ponovo objavi javni konkurs za dva člana Nezavisnog nadzornog odbora za civilnu službu Kosova, iz reda nealbanskih zajednica, kao i razmotrilo je druga pitanja iz svog delokruga