Skupština Republike Kosovo

Predsedništvo: Skupština se sastaje na plenarnoj sednici u četvrtak

17.01.2022

Predsedništvo Skupštine Republike Kosovo je na današnjoj sednici, prvom za ovo zasedanje, utvrdilo dnevni red Skupštine za ovu nedelju.  

Tako je, pod predsedavanjem predsednika Glauka Konjufce, Predsedništvo odlučilo da se Skupština sastane na plenarnu sednicu u četvrtak, 20. januara 2022. godine, na kojoj se očekuje da razmotri nekoliko nacrta zakona, održi raspravu i razmotri druga određena pitanja po dnevnom redu. 

Sednica će početi izjavama van dnevnog reda i poslaničkim pitanjima, da bi se nastavila smenom članova u parlamentarnim komisijama. 

U nastavku, poslanici raspravljaće o povećanju cena. 

Nakon rasprave, Skupština će ući u deo razmatranja nacrta zakona. 

Na početku se očekuje razmatranje Nacrta zakona br.08 / L-101 o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju između Republike Kosovo koju predstavlja Ministarstvo finansija, rada i transfera i Međunarodnog udruženja za razvoj za projekat „Projekat reforme sistema socijalne pomoći na Kosovu“, da se nastavi sa drugim čitanjem tri nacrta zakona: Nacrt zakona br. 08 / L-013 o imovinskim pravima stranih državljana u Republici Kosovo, Nacrt zakona br. 08/L-015 o Privrednom sudu, kao i Nacrt zakona br. 08 / L-057 o izmenama i dopunama Zakona 04 / L-089 o humanitarnom razminiranju. 

Očekuje se da će sednica nastaviti prvim razmatranjem Nacrta zakona br. 08 / L-023 o izmenama i dopunama Zakona br. 03/L-064 o službenim praznicima u Republici Kosovo, da se zaključi razmatranjem godišnjeg izveštaja Nezavisne komisije za rudnike i minerale za 2020. godinu. 

Po završetku ove sednice, sednica biće nastavljena sa nedovršenim tačkama 24, 28. i 29. decembra 2021. godine. 

Predsedništvo je na današnjoj sednici razmatralo i druga pitanja iz svog delokruga.