Skupština Republike Kosova

Predsednik Skupštine, Konjufca: Agron Rrahmani je jedne od najznačajnijih figura OVK-a

13.05.2021

Predsednik Skupštine Republike Kosova, Glauk Konjufca, zajedno sa premijerom Aljbinom Kurtijem, je odao počasti i položio cveće na grob heroja Kosova, Agron Rrahmani, na 23. godišnjicu njegove herojske pogibije. 

Predsednik, Konjufca, rekao da je heroj Agron Rrahmani jedna od najvažnijih ličnosti Oslobodilačke vojske Kosova, koja je inspirisana životom i radom heroja Afrim Zhitia i Fahri Fazliu. 

„Agron, je od pogibije heroja Afrim Zhitia i Fahri Fazliu, 1989. godine, položio je zakletvu, jer je od naših heroja i ranije palih boraca, naučio je kako se daje život za domovinu kada je to potrebno“, rekao je Konjufca.

Govoreći o životnom putu, heroja Agron Rrahmani, predsednik Skupštine je dodao da se pridružio prvim strukturama OVK dajući svoj doprinos oslobađanju zemlje i pada na oltar slobode 12. maja 1998, pet dana nakon pogibije njegovih prijatelja ideala, Bahrij Fazliu i Ilir Konushevci.

„U roku od 5 dana, OVK je izgubila svoje najistaknutije ličnosti i komandante - 7. maja je pao  heroj Bahri  Fazliu, 9. maja Ilira Konushevci i 12. maja Agron Rrahmani. „Doprinos koji je dao Agron Rrahmani je izuzetan i uvek će biti poštovan upamćen“, rekao je između ostalog, Predsednik Skupštine, Konjufca.

Roditelji heroja, Agron Rrahmani, takođe su bili prisutni tokom homaža kojeg su obavili Predsednik Skupštine, Konjufca i Premijer Kurti.