Skupština Republike Kosova

Predsednik Skupštine, Glauk Konjufca, imao je danas susret sa regionalnim organima za zaštitu ličnih podataka  

29.06.2022

Predsednik Skupštine Republike Kosova, Glauk Konjufca, je primio danas organe regionalnih institucija za zaštitu ličnih podataka, u sastavu:   Krenare Sogojeva - Dërmaku, komisioner Agencije Kosova za informisanje i privatnost, Besa Velaj, šef kabineta Komisionera  o pravima  informisanja i zaštitu ličnih podataka iz Albanije,  Leonora Kadriji, generalni sekretar Agencije za zaštitu ličnih podataka iz Severne Makedonije i Muhamed Gjokaj, predsednik Saveta za zaštitu ličnih  podataka i pravo  informisanja iz Crne Gore.  

Tokom susreta se razgovaralo o razmeni iskustava,  produbljivanju  međuinstitucionalne saradnje, o izazovima i budućnosti zaštite ličnih podataka u skladu sa evropskim standardima.  

Predsednik Konjufca, je naglasio značaj te oblasti  i veoma ceni napore za  povećanje nivoa bezbednosti u odnosu na razvoj tehnologije  i  digitalne globalizacije informacija.  

Homologni organi iz Albanije, Severne Makedonije i Crne Gore učestvuju u radu  Regionalne konferencije za zaštitu ličnih podataka, organizovano po prvi puta u Prištini od Agencije Kosova za informisanje i privatnost.