Skupština Republike Kosova

Predsednik Konjufca nastavlja posetu Strazburu, sastaje se sa delegacijama zemalja članica PSSE-a

26.01.2023

Predsednik Skupštine Republike Kosovo Glauk Konjufca održao je danas, trećeg dana zvanične posete Strazburu, plodne sastanke sa nekoliko delegacija država članica u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE), političkim grupama i rukovodiocima odbora.

Šef Skupštine se sastao sa šefom francuske delegacije u PSSE Bertrand Bouyx, u pratnji članova francuske delegacije, šefom turske delegacije Ahmet Yildiz, u pratnji članova turske delegacije, zamenikom lidera Grupe socijalista, demokrata i zelenih, Selin Sayek Boke, predsedavajućem Odbora za ravnopravnost i nediskriminaciju, Mariia Mezentseva, i predsedavajućim Odbora za pravna pitanja i ljudska prava, Damien Cottier.

Zahvalivši im se na podršci koju su godinama pružali Republici Kosovo i što su preduzeli korake da postane članica Saveta Evrope, predsednik Glauk Konjufca je upoznao sagovornike o dostignućima Republike Kosovo u oblasti vladavine prava, ljudskih čoveka i nacionalnih manjina.

Na ovim sastancima razmenjena su mišljenja i o drugim temama od interesa i produbljivanju međusobne saradnje, dok je posebna tema razgovora bio proces članstva Republike Kosovo u Savetu Evrope.

U radu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, Republika Kosovo je dobila posebnu pažnju i snažnu podršku poslanika SE za članstvo.