Skupština Republike Kosova

Predsednik Glauk Konjufca sastao se sa delegacijama država članica PSSE

25.01.2023

Tokom drugog dana zvanične posete Strazburu, predsednik Skupštine Republike Kosovo Glauk Konjufca održao je sastanke sa političkim grupama i državnim delegacijama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE). 
 
Predsednik Konjufca sastao sa predsednikom Grupe socijalista, demokrata i zelenih Frank Schwabe, članovima nemačke delegacije i parlamentarne delegacije Ujedinjenog Kraljevstva. 
 
Takođe tokom dana, čelnik Skupštine sastao se sa liderom Evropske konzervativne grupe i Demokratskog saveza Ian Liddell-Grainnger, predsedavajući Grupe ujedinjene evropske levice (UEL) George Katrougalos, kao i nemački izaslanik za zapadni Balkan Manuel Sarrazin. 
 
Na ovim sastancima razgovarano je o aktuelnim dešavanjima u regionu i šire, kao i o produbljivanju saradnje. 
 
Predsednik Glauk Konjufca je ponovio značaj i neophodnost što bržeg članstva Republike Kosovo u Savetu Evrope, ali i u Evropskoj Uniji, NATO-u i drugim međunarodnim organizacijama. 
 
Večeras će, u saradnji sa Generalnim konzulatom Kosova u Strazburu, biti organizovan prijem za članove PSSE i stalne predstavnike, odnosno za ambasadore u Savetu Evrope.