Kuvendi i Republikës së Kosovës

Të shtunën dhe të dielën zhvillon punimet Asambleja Parlamentare e Procesit të Bashkëpunimit të Evropës Juglindore

19.04.2024

Të shtunën dhe të dielën, përkatësisht më 20 dhe 21 prill 2024, duke filluar në orën 9:30, në Kuvendin e Republikës së Kosovës zhvillon punimet Asambleja Parlamentare e Procesit të Bashkëpunimit të Evropës Juglindore (AP e PBEJL-së).

Të shtunën do të zhvillohet takimi i Komisionit të Përgjithshëm për Zhvillim Social, Arsim, Kërkim dhe Shkencë, ndërsa të dielën Komisioni i Përgjithshëm për Drejtësi, Çështje të Brendshme dhe Siguri.

Mediat mund të marrin pamje në fillim të takimeve!

Asambleja Parlamentare e Procesit të Bashkëpunimit të Evropës Juglindore (AP e PBEJL-së)

E shtunë, 20 prill 2024

Komisioni i Përgjithshëm për Zhvillim Social, Arsim, Kërkim dhe Shkencë

“Arsimimi për një botë ndryshe”

Vendi: Salla plenare, Kuvendi i Republikës së Kosovës

9:30-9:35 Mbledhja e Komisionit të Përgjithshëm për Zhvillim Social, Arsim, Kërkim dhe Shkencë, AP e PBEJL-së

Fjalimi i Ministres së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit znj. Arbërie Nagavci

10:00-12:00 Sesioni i punës: "Edukimi për një botë ndryshe" (Prezantime, diskutime tematike)

Prezantim mbi Indeksin Gjithëpërfshirës të Rritjes në EJL nga Arslan Umut Ergezer, Koordinator i EJL 2030 dhe Analist i Lartë i Politikave Ekonomike, RCC

Prezantimi i raportit dhe i draft-rezolutës nga Kryetarja, znj. Vlora Dumoshi, Kryetare e Komisionit të Përgjithshëm për Zhvillim Social, Arsim, Kërkim dhe Shkencë

13: 30-14:00 Vazhdimi i sesionit

(Prezantime, diskutime tematike, miratimi i draft raportit dhe draft-rezolutës)

----------------------------------------------------------------------

E diel, 21 prill 2024

Vendi: Salla plenare, Kuvendi i Republikës së Kosovës

Komisioni i Përgjithshëm për Drejtësi, Çështje të Brendshme dhe Siguri

"Sfidat në fushën e sigurisë në vendet e Evropës Juglindore: pasojat politike dhe të sigurisë si një sfidë për paqe dhe stabilitet në rajon"

9:30-9:35 Mbledhja e Komisionit të Përgjithshëm për Drejtësi, Çështje të Brendshme dhe Siguri, AP PBEJL

Adresimi i Ministrit të Mbrojtjes, z. Ejup Maqedonci

10:00-12:00 Sesioni i punës: "Sfidat në fushën e sigurisë në vendet e Evropës Juglindore: pasojat politike dhe të sigurisë si një sfidë për paqe dhe stabilitet në rajon"

(Prezantimet, diskutimet tematike)

Prezantim mbi Barometrin e Sigurisë të 6 vendeve të BP nga z. Arslan Umut Ergezer, Koordinator i EJL 2030 dhe Analist i Lartë i Politikave Ekonomike, KBR

Prezantimi i raportit nga z. Mefail Bajqinovci, Kryetar i Komisionit të Përgjithshëm për Drejtësi, Punë të Brendshme dhe Siguri

13: 30-14:00 Vazhdimi i sesionit

(Prezantime, diskutime tematike, miratimi i draft raportit dhe draft-rezolutës)