Assembly of the Republic of Kosova

Enver Haliti

Party:Lëvizja VETËVENDOSJE! (LVV)

Parliamentary group: Lëvizja VETËVENDOSJE! (LVV)

Committees: Committee on Budget, Labor and Transfer

Nationality: Albanian;

Date of birth: 20.01.1977;

Place of birth: Ferizaj;

Marital status: Married;

Education: Higher education;

Other languages: French, English;

Previous or current activities and functions: Deputy of 7th Legislature, Vice- Chairman of the Commission for the oversight of Public Finance;

DEKLARIMI I PASURISË

Questions addressed to the MP

4/12/2021 1:23:31 PM Ask: Arben

Përshëndetje, i nderuari-a Deutet-e Kam një pyetje a do të mundeni të kontribuoni në: PROJEKTLIGJI PËR NDRYSHIMIN DHE PLOTËSIMIN E LIGJIT NR.04/L-061 https://www.kuvendikosoves.org/shq/projektligjet/projektligji/?draftlaw=238 JU LUTMI QË TË NA NDIHMONI !!! Në legjislaturat e kaluara projektligji në fjalë është procedua disa herë nga Qeveria e Republikës së Kosovës dhe ka mbet në fazën e shqyrtimit. Projektligji për shitjen e banesave për të cilat ekziston e drejta banesore, për tu shqyrtuar në legjislaturën e tanishme të Kuvendit duhet të procedohet nga Qeveria e Republikës së Kosovës. Çka do te thotë se duhet te filloj nga e para...!!! PROJEKTLIGJI PËR NDRYSHIMIN DHE PLOTËSIMIN E LIGJIT NR.04-L-061 për Shitjen e Banesave për të cilat Ekziston e Drejta Banesore. Shkaku i ndërrimeve ne qeveri ky projekt ligj vonon tash e 6 vite në dy qeverisje është votuar në mbledhjet e qeverive të kaluara por shkaku i kohës së shkurte nuk ka dal kurrë në kuvend që të votohet. Ky ligj është për të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës, nuk është as i një partie Politike, e as i një nacionaliteti apo pakice tjetër. Këta hallexhinj që tash e më shumë se katër vite që presin këtë ligj, mund të jenë Shqiptarë, Serb, Rom, Goran, Ashkali apo cili do tjetër komunitet, të LDK-së, PDK-së, AAK-së, VV-së apo cilës do tjetër parti. Vetëm se po ju informoj se mungesa e këtij projekt ligji për kaq kohë të gjatë ka filluar edhe të shkaktoj probleme në familje dhe shitë-blerje të pronave. Ka më se 200 njësi banesore që presin. Po po ka së paku qe gjashtë vite. (informate nga AKP-ja). Shpresojmë se do të bëni më të mirën që mundeni. Ju lutemi dhe ju falënderojmë Punë të mbarë! Të gjitha këto dokumente mund ti gjeni në, https://www.kuvendikosoves.org/shq/projektligjet/projektligji/?draftlaw=238 09.12.2020 Propozuesi: Qeveria Projektligji i pranuar (001) 14.12.2020 Shpërndarja e projektligjit Projektligji (002) Memorandumi shpjegues (003) Deklarata për vlerësimin e ndikimit financiar (004) Deklarata për përafrimin dhe harmonizimin me legjislacionin e BE-së (005) Opinioni ligjor (006)

6/30/2021 10:54:39 AM

Pershendetje i nderuar, Ju falenderoj për pyetjen. Dëshiroj të ju njoftoj se projektligji është dorëzuar tek deputetet dhe shumë shpejtë do të jetë në seancë plenare për votim. Ju përshëndes! Enver Haliti - Deputet

Questions addressed to the MP

Questions which are not clearly worded and are outside the scope of the Assembly shall not be published.

Your question has been sent.

Thank you!