Skupština Republike Kosova

U skupštini Kosova, svečano je predstavljena poštanska marka „Heroine Kosova“

22.10.2020

Osmani: Skupština treba biti uvek mesto gde se priča o istoriji i žrtvi naših heroina tokom godina 

Danas u prostorijama Skupštine Kosova, blizu Kutka hrabrosti koji je inaugurisan pre nekoliko meseci, svečano je predstavljena poštanska marka „Heroine Kosova“. 

Ovom prilikom Pošta Kosova izdala je ovu poštansku marku posvećenu kosovskim ženama koje su u raznim okolnostima žrtvovale svoje živote za slobodu Kosova.

U svom govoru, predsednica Skupštine dr. Vjosa Osmani je rekla: „Za nas je važno da Skupština Kosova bude otvoreno mesto za sve aktivnosti koje predstavljaju naše građane i istoriju Kosova. Ali, posebno ćemo podržati bilo koju inicijativu koja odražava rad, odricanje i dostignuća naših heroina tokom godina, jer je nažalost do sada, često ignorisana izuzetno važna uloga kosovskih žena u izgradnji naše države u postizanju slobode, u borbi za rodnu ravnopravnost, u brojnim protestima koje su se organizovale dugi niz godina, kao i njihovoj žrtvi tokom rata“.

U ime Pošte Kosova, U.D. Izvršnog direktora, gđa. Vjollca Shala Mulaj zahvalila se predsednici Skupštine i Skupštini Kosova na podršci i naglasila je da: „Ovo izdanje poštanskih maraka koje danas promovišemo je posebno, jer oličava žrtvu i ponos albanskih žena kroz vekove, posebno biblijsku patnju mnogih devojaka i majki koje su iskusile užas silovanja.

U promociji održanoj u prostorijama Skupštine Republike Kosovo, pod pokroviteljstvom predsednice Skupštine dr. Vjosa Osmani, prisustvovali su visoki službenici Pošte Kosova, kao i predstavnici udruženja žena, poslanice, ambasadori i drugi gosti.