Skupština Republike Kosova

Predsednica Skupštine sastala se sa komandantom KFOR-a, generalom Rissi

10.08.2020

Predsednica Skupštine i komandant KFOR-a razgovarali su o sigurnosti u zemlji i menadžiranju pandemije

 

 

Predsednica Skupštine Kosova dr. Vjosa Osmani, satala se danas sa komandantom KFOR-a Michele Rissi, sa kojim je razgovarala o aspektima sigurnosti u zemlji i pomoći KFOR-a koju može pružiti za menadžiranje pandemije.

 

Predsednica Osmani se upoznala o spremnosti struktura NATO-a, odnosno misije na Kosovu, kako bi pomogli građanima i institucijama zemlje u menadžiranju pandemije Covid-19.

 

General Rissi izrazio je spremnost strukture kojom on predvodi da KFOR pruži sve neophodne kapacitete za pomoć narodu i institucijama Kosova za menadžiranje ovom pandemijom.

 

Takođe, predsednica Osmani je sa generalom Rissi diskutovala o ulozi KFOR-a za pružanje sigurnosti za građane zemlje.

 

Predsednica Osmani, rekla je da kao predsednica Skupštine i zastupnik naroda, izuzetno ceni spremnost KFOR-a za garantovanje mirnog i bezbednosnog ambijenta, ali je takođe  zatražila da saradnja sa ovom vojnom strukturom bude produbljena sa institucijama sigurnosti Kosova, kako bi se građani zemlje osećali sigurni i da se izbegnu situacije, kao ona u Karaćevu, koje mogu da utiču na nesigurnost građana.

 

“Kosovo je utvrdilo svoje granice 17. februara 2008. godine i građani zemlje treba da se osećaju sigurni u svakom delu zemlje“, rekla je predsednica Osmani.