Skupština Republike Kosova

Komisija za zdravstvo i socijalnu zaštitu održala danas javnu raspravu

10.08.2020

Komisija za zdravstvo i socijalnu zaštitu, predvođena od strane predsednice komisije, Albena Reshitaj, održala je danas javnu raspravu o Nacrtu zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije COVID-19, na teritoriji Republike Kosovo.

 

Na ovoj javnoj raspravi, sem poslanika, članova Komisije za zdravstvo, prisutni su bili i direktor Policije Kosova, direktora Pravne kancelarije Ministarstva zdravstva i skoro svi predstavnici lekarske službe, počevši od direktora KUCK-a, predsednika Komora zdravstvenih radnika, Sindikata i Federacije zdravstvenih radnika, predstavnica organizacije HENDIKOS, direktorka zdravstvenog inspektorata i predstavnici drugih organizacija civilnog društva.

 

Zbog velikog broja učesnika i sprovođenja pravila za zaštitu od COVID-19, sastanak je održan u sali plenarnih sednica.

 

Odmah na početku, predsednica komisije, Reshitaj, istakla je da je cilj javne rasprave da bude što sveobuhvatnija i da se dopuni Nacrt zakona.

 

Ona je istakla da nacrt zakona ima potrebe za izmenu i dopunu i u nazivu, tražeći od prisutnih konkretne predloge koji bi obogatili još više sadržaj nacrta zakona.

 

Svi predstavnici zdravstvenih radnika koji su uzeli reč, tokom njihovih diskusija i predloga, istakli su da kako bi izašli u susret komisiji, zbog velikog obima i kratkog vremena za razmatranje nacrta zakona između dva razmatranja, sve svoje predloge će poslati pisanim putem.

 

Poslanici, predstavnici komisije koji su uzeli reč u ovoj javnoj raspravi, zahvaljujući se učesnicima o njihovim raspravama, istakli su da će oceniti sve predloge kako bi dobili što bolji zakon za primenu.